Com vam començar

Situat a les Gunyoles (Avinyonet del Penedès), a les portes del Parc Natural del Massís del Garraf; on des del segle XVII està documentat que la família Cuscó va començar a conrear aquestes terres.

L’any 2005, Ramon Jané i Mercè Cuscó van construir el celler Mas Candí. Ell va estudiar viticultura i enologia, fent pràctiques a la Bourgogne i la Champagne. Des de ben jove va treballar a les vinyes de la seva família al Mas Rossell (una finca de 30 hectàrees).

Passió

Per això, té un gran respecte per la natura i té la màxima cura per conservar les vinyes que van plantar els seus avis, a més de recuperar varietats ancestrals que s’havien conreat a la zona i que avui estaven oblidades.

Des d’un inici van apostar per les varietats Xarel·lo i Sumoll, autòctones de la zona i molt ben adaptades al clima actual.

Tant a la vinya com al celler, treballen amb la mínima intervenció per respectar al màxim el raïm i el vi.

Actualment

Totes les vinyes i el celler estan certificats ecològics (per CCPAE).

El celler Mas Candí conrea 20 hectàrees (vinyes a Avinyonet del Penedès i Guardiola de Font-Rubí).

MAS CANDÍ

Apostem per les varietats autòctones

MAS CANDÍ

Ramon Jané

Nascut a Guardiola de Font-Rubí en una família de generacions de viticultors, a la Zona del Penedès. A Mas Rossell (la seva casa natal); la seva família cultiva unes 30 hectàrees de vinya.

Va estudiar Viticultura, Enologia i Màrqueting a Camp Joliu, al Baix Penedès. Allà va conèixer a en Toni Carbó, amb qui han compartit la seva passió pel món vitivinícola.

Durant aquells anys, va fer pràctiques a la Bourgogne i la Champagne. El va influir molt el model de la Bourgogne, en el que es veu més identificat i en el que s’ha inspirat aquests anys.

L’any 2005, juntament amb la seva dona, Mercè Cuscó, van construir el celler i el 2006 va sortir la primera anyada de vi.  Celler Mas Candí és el fruit d’un somni fet realitat. Des de petit va treballar a les vinyes dels seus pares i el seu desig era que algun dia pogués veure embotellat el vi procedent de les vinyes que, generacions després generacions, han treballat les seves famílies.

El celler està situat a les Gunyoles d’Avinyonet, just al … [llegir més].

Mas Candí

Cronologia

Location

CONSTRUCCIÓ HABITATGE

Ramon Jané i Mercè Cuscó inicien la construcció de la casa Gunyoles.

2001

Location

PRIMERES PROVES

Comencem a fer proves de vinificació per al nostre propi consum. Fem una bóta de negre oberta. Més tard, es comercialitzarà amb la marca Sol+Sòl.

2002

Location

Vinya experimental

Planten els primers ceps de la vinya experimental amb varietats ancestrals recuperades (Mandó, Sumoll, Cannonau, Roigenc, Trobat, Malvasia, Garnatxa Blanca).

2004

Location

Construcció del Celler

El celler està construït a les Gunyoles, al costat de la casa.

2005

Location

Primera Collita

Portem els primers raïms al celler per elaborar el nostre emblemàtic QX (Quatre Xarel·los).

2006

Location

Vins naturals

Comencem a experimentar amb vins sense sulfits.

2013

Location

Ampliació del celler

Obres d'ampliació del celler amb la construcció d'un soterrani adossat a l'existent.

2016

Location

Corpinnat

L'any 2018 vam entrar a formar part de la Marca Col·lectiva Corpinnat per a l'elaboració de vins escumosos.

2018

Heu de tenir 18 anys per visitar aquest lloc.

Siusplau, verifica la teva edat:

- -