Nascut a Guardiola de Font-Rubí en una família de generacions de viticultors, a la Zona del Penedès. A Mas Rossell (la seva casa natal); la seva família cultiva unes 30 hectàrees de vinya. Va estudiar Viticultura, Enologia i Màrqueting a Camp Joliu, al Baix Penedès. Allà va conèixer a en Toni Carbó, amb qui han compartit la seva passió pel món vitivinícola. Durant aquells anys, va fer pràctiques a la Bourgogne i la Champagne. El va influir molt el model de la Bourgogne, en el que es veu més identificat i en el que s’ha inspirat aquests anys.
L’any 2005, juntament amb la seva dona, Mercè Cuscó, van construir el celler i el 2006 va sortir la primera anyada de vi. Celler Mas Candí és el fruit d’un somni fet realitat. Des de petit va treballar a les vinyes dels seus pares i el seu desig era que algun dia pogués veure embotellat el vi procedent de les vinyes que, generacions després generacions, han treballat les seves famílies.
El celler està situat a les Gunyoles d’Avinyonet, just a l’inici del Parc Natural del Massís del Garraf. Zona amb influència directa del mar (situat a uns 10 km en línia recta); que proporciona més frescor a les nits d’estiu i tempera els dies freds d’hivern. És una zona amb pluviometria normalment més baixa que la zona de l’Alt Penedès on estan situats, és a dir, molt afectada pel canvi climàtic.
A les Gunyoles, la família de la seva dona, cultivava unes 10 hectàrees de terra que pertanyien a la família assentada al poble des del S. XVII.
Quan iniciaren el projecte del celler, començaren elaborant un vi que provenia de la millor vinya de Xarel·lo de cadascun de quatre amics: Toni Carbó, Ramon Galimany (cosí de Toni), Ramon Jané i Mercè Cuscó. Veremaren els millors raïms de cadascun i les van posar en 4 bótes diferents (Roure francès, Roure americà, Castany i Acàcia). Així va néixer el QX (QUATRE XAREL·LOS). Des d’un principi van apostar per la varietat Xarel·lo, que és autòctona de la zona i que creuen que serà la que millor s’adaptarà al canvi climàtic. I aquí va començar tot i posteriorment, continuen 3 al projecte (Ramon, Mercè i Toni).
Creuen principalment en la bona feina a la vinya, amb el màxim respecte amb la natura i treballant totes les vinyes seguint els principis de agricultura orgànica. Busquen un equilibri a l’ecosistema de la vinya i així aconseguir la màxima qualitat del raïm, sense addició de químics ni fertilitzants.
Busquen la complicitat amb el paisatge. Als treballs de la vinya, s’intenta reproduir l’equilibri que hi ha a un bosc; on els arbres creixen i es desenvolupen sense cap tractament químic i nodrint-se de les mateixes fulles transformades pels microorganismes del sòl.
Treballen amb varietats autòctones i recuperant varietats antigues catalanes que es cultivaven abans de la fil·loxera i que ara estaven gairebé desaparegudes.
Des que van començar a elaborar, van escollir les vinyes velles dels seus avis, que són les que els proporcionen més qualitat i que tenen menys rendiment. El cep vell en tenir arrels més profundes, té més estabilitat en els anys amb climatologia més adversa, que les joves. Actualment per al celler treballen més de 20 hectàrees pròpies. Són vinyes amb molt poca producció i que donen vins complexos i intensos.
Al llarg d’aquests anys, han compartit amb Toni, l’afició al tast de vins, participant en importants concursos de tast a cegues. Aquesta afició els ha portat a viatjar per conèixer zones productores i habitualment assisteixen a fires de vins. Precisament un viatge a la Dive Bouteille (França); els va obrir al món del vi natural, del qual no n’han pogut sortir.
A partir d’aquell moment, comencen a elaborar vins sense sulfits i a experimentar a les elaboracions. Va ser aleshores quan Toni Carbó va començar el seu projecte personal de La Salada a casa seva.
Aquest tipus de vins els ha influït molt, per aquest motiu, inicien el projecte de Ramon Jané Viticultor, que elabora vins sense sulfits i per diferenciar-lo dels vins que sempre han elaborat a Mas Candí. Tots dos són de vinyes orgàniques i el celler també és certificat bio.
Desitgen transmetre la seva passió per la seva feina i que cada ampolla reflecteixi totes les seves idees, zona, varietat i els seus gustos.
Actualment des de Celler Mas Candí elaboren vins sota la Denominació d’Orígen Penedès i Corpinnat. I des de Ramon Jané Viticultor, vins naturals sense denominació d’origen.